سوالي که در اين ميان مطرح ميشود اين است که "اصلاح طلبان در حماسه 9دي کجا بودند و چه ميکردند؟" سوالي که بسياري از اصلاحطلبان از پاسخ به آن امتناع کردند و طفره رفتند.
به گزارش
سلام لردگان؛ به نقل از
راه دانا؛ مجله آمريکايي تايم در تاريخ 22 خرداد 1388 گفتگوي اختصاصي خود با ميرحسين موسوي را با عنوان «مردي که مي تواند احمدينژاد را شکست دهد» منتشر کرد. موسوي در بخشي از اين گفتوگو با اشاره به تجمعات خياباني حاميانش در دوره تبليغات انتخاباتي ميگويد: "تجمعات خياباني چشمگير هفتههاي گذشته احتمالاً ماهيت ساختار قدرت را به نحوي بنيادين دگرگون خواهد ساخت ... در واقع دگرگوني و تغيير در ساختار قدرت با فشار بر رهبري در جهت پذيرش بيشتر افکار عمومي رخ خواهد داد."
وي در پاسخ به اين سؤال که «اگر انتخابات را ببازد، آن وقت چه ميشود؟» پاسخ داد: "تغييرات مدتهاست که آغاز شده است. تنها گوشهاي از اين تغييرات به پيروزي در انتخابات مربوط ميشود و بخشهاي ديگر تغيير ادامه خواهند يافت و هيچ عقبگردي در کار نخواهد بود."
اما موسوي که در انتخابات سال 88 تحت حمايت اصلاح طلبان بود، پس از اعلام نتايج انتخابات و شکست در مقابل احمدينژاد نخستين بيانيه خود را صادر کرد که در آن سلامت انتخابات را به زير سوال برده و پس از آن دعوت به آشوبهاي خياباني در دستور کار موسوي و اطرافيانش قرار گرفت.
پس از اعتراض ميرحسين موسوي و اطرافيانش به روند شمارش آرا و اعلام تقلب در انتخابات توسط وي و حاميانش، هواداران موسوي با حضور در خيابانهاي کشور به خصوص تهران و درگيري با نيروي انتظامي و تخريب اموال عمومي به دنبال نشان دادن اعتراض خودشان نسبت به نتايج انتخابات رياست جمهوري بودند.
اما اين اعتراضات به سرعت شکل جديدي به خود گرفت و هدف آن از ابطال انتخابات به براندازي نظام جمهوري اسلامي تغيير کرد و اغتشاشگران با شعار مرگ بر اصل ولايت فقيه به کف خيابانها آمدند و کشور را دچار التهابي بزرگ کردند.
مردم که از اين تجمع اغتشاشگران احساس خطر ميکردند پس از حوادث روز عاشوراي سال 88 و رقص و پايکوبي اغتشاشگران در خيابانهاي تهران، با خلق حماسه عظيم 9 دي بارديگر به جهانيان ثابت کردند که در مقابل تمام کساني که به دنبال زير سوال بردن اعتقادات آنان و براندازي نظام جمهوري اسلامي هستند خواهند ايستاد.
اما سوالي که در اين ميان مطرح ميشود اين است که "اصلاح طلبان در حماسه 9دي کجا بودند و چه ميکردند؟" سوالي که بسياري از اصلاحطلبان از پاسخ به آن امتناع کردند و طفره رفتند.
کولايي:يادم نيست
الهه کولايي عضو شوراي سياستگذاري اصلاح طلبان در پاسخ به سوال فوق به خبرنگار دانا گفت: من تهران بودم، يادم نيست کجا بودم فقط ميدانم تهران بودم.
بهشتي:مصاحبه نمي کنم
عليرضا بهشتي از فعالان اصلاحطلب هم به پرسش خبرنگار دانا اينگونه جواب داد: من اصلا با جايي مصاحبه تلفني نميکنم.
ابطحي:قبلا گفتهام
محمد علي ابطحي از دستگيرشدگان فتنه 88 به دانا گفت: من قبلا در اين خصوص مصاحبه کردهام و خوب نيست که آدم حرف تکراري بزند، ان شاالله که موفق باشيد، خدانگهدار...
اماني: بعدا تماس بگيريد
شهربانو اماني نماينده اصلاحطلب مجلس ششم، سوال خبرنگار دانا را اينگونه جواب داد: الان جلسهاي هستم و نيم ساعت ديگر تماس بگيريد و پس از تماس مجدد، خبرنگار دانا را به شنيدن بوق اشغال تلفن همراهش مهمان کرد.
اعلمي:نميتوانم صحبت کنم
اکبر اعلمي ديگر نماينده اصلاحطلب مجلس ششم هم در پاسخ به پرسش خبرنگار دانا گفت: من راجع به اين مسائل نميتوانم صحبت کنم و الان در حال رانندگي هستم و گوشي را قطع کرد.
منصوري: اخبار را مرور کنيد تا ببينيد کجا بودم
آذر منصوري از فعالان اصلاحطلب هم سوال خبرنگار دانا را اينطور جواب داد: اگر يه مقدار اخبار را مرور کنيد متوجه اين موضوع ميشويد.
خاطرنشان ميشود که آذر منصوري در شهريور ماه بازداشت و در اسفندماه همان سال به 3 سال حبس محکوم شد.
موسوي لاري: "الو" ...
عبدالواحد موسوي لاري رئيس شوراي مشورتي اصلاحطلبان هم پس از شنيدن سوال خبرنگار دانا گفت: "الو" و بعد گوشي را قطع کرد.
کرباسچي: نهم دي ماه؟!
غلامحسين کرباسچي يکي از چهرههاي سياسي نزديک به هاشمي رفسنجاني هم به خبرنگار ما گفت: نهم دي ماه؟! چه حادثهاي در اين روز اتفاق افتاده؟! من يادم نيست چيزي، اگر به من بگوييد ديروز ناهار چي خوردي يادم نميآيد.
خاتمي:نميدانم شما که هستي
محمدرضا خاتمي دبير کل حزب منحله مشارکت هم در پاسخ به پرسش خبرنگار دانا گفت: من تلفني مصاحبه نميکنم و نميدانم که شما که هستيد و الان دارم رانندگي ميکنم و نميدانم که چه ميگويم.
حقشناس:خاطرم نيست
محمد جواد حق شناس فعال سياسي اصلاحطلب هم در پاسخ به سوال خبرنگار دانا گفت: من خاطرم نيست که کجا بودم.
کواکبيان:در جلسه کميسيون امنيت ملي بودم
مصطفي کواکبيان، به پرسش خبرنگار دانا اينگونه جواب داد: ما بعداز ظهر آن روز يک جلسهاي در کميسيون امنيت ملي داشتيم و يادم ميآيد که در جلسه کميسيون امنيت ملي بودم.
باقي: زندان
عمادالدين باقي روزنامهنگار اصلاحطلب هم سوال خبرنگار دانا را اينطور جواب داد: ما آن موقع زندان بوديم، من به خاطر مصاحبهاي با آيت الله منتظري که از رسانههايي مثل بيبيسي پخش شده بود زندان بودم.
اين اظهارات در حالي بيان ميشود که عمده مردم ايران در 9 دي 1388 درحمايت از نظام جمهوري اسلامي و در پاسداري از ارزشهاي ديني و فرهنگ عاشورا به خيابانهاي کشور آمدند.
انتهاي پيام/